Over Groentemakers

Groentemakers BV is een vollegrondsgroenten bedrijf dat bloemkool, prei, ijsbergsla en lente-ui teelt voor de versmarkt op een totaal areaal van ruim 450 hectare.


Groentemakers is ontstaan vanuit een samenwerking tussen twee vollegrondsgroenten bedrijven. Peter Timmermans teelde ijsbergsla en Jan van Gassel teelde bloemkool, samen exploiteerde ze de teelt van prei in de winter. Dit hebben zij enkele jaren met groei gedaan en toen hebben zij de keuze gemaakt om beide bedrijven samen te voegen en alle roerende zaken in te brengen om efficiënter te kunnen werken. Om duidelijkheid te scheppen is er een nieuwe naam aan gehangen en wel Groentemakers.


Vanaf 2014 is de vraag naar meer areaal bloemkool gekomen en is Groentemakers een samenwerking met van Dijck Groenteproducties begonnen met betrekking tot de bloemkoolteelt.
In 2015 kwam ook de prei in de samenwerking en vanaf 2016 is Groentemakers VOF met alle teelten gaan samenwerken met van Dijck Groenteproducties en is het Groentemakers BV geworden. 
In acht jaar tijd is Groentemakers flink gegroeid waarbij in 2018 ook nog de lente-ui teelt bij is gekomen. In 2020 is er gekozen om het bedrijf, wat op de oude locatie compleet uit zijn voegen gegroeid was, naar een geheel nieuwe locatie te verplaatsen. Deze is vanaf seizoen 2021 in gebruik.


Er is gekozen voor een locatie waar de bestemming geen belemmering meer is voor de toekomst en waarbij alle bedrijfsonderdelen op één locatie bij elkaar zitten.
Voor al onze producten staan wij altijd met ons hele team voor u klaar. Dagvers en vanzelfsprekend van perfecte kwaliteit. We doen tenslotte wat onze bedrijfsnaam ook vertelt: GROENTEMAKERS